Десетки семейства от Благоевград излизат на протест срещу инвеститора на

...
 Десетки семейства от Благоевград излизат на протест срещу инвеститора на
Коментари Харесай

"Елитен затвор": Инвеститор на комплекс поставя скоби на коли, отказва достъп на живеещите в него

 

Десетки фамилии от Благоевград излизат на митинг против вложителя на жилищния комплекс, в който живеят.

Хората настояват, че вложителят им е забранил да паркират колите си в комплекса, лимитирал е достъпа им до жилищата, поставял е скоби на колите и е въвел устав за държание на живеещите в парцела.

 Хубаво време до четвъртък, след това захлаждане Тази сутрин 1 мин. Хубаво време до четвъртък, след това захлаждане  Проучване: Над 90% от чиновниците на ФАНТАСТИКО ГРУП правят оценка високо грижата на компанията за екипа Съдържание от партньори 4 мин. Проучване: Над 90% от чиновниците на ФАНТАСТИКО ГРУП правят оценка високо грижата на компанията за екипа  Вижте кои са новите водещи на „ Преди обед “ по bTV България 3 мин. Вижте кои са новите водещи на „ Преди обед “ по bTV  Продължава приемането на документи за присъединяване във вота на 27 октомври България 2 мин. Продължава приемането на документи за присъединяване във вота на 27 октомври  Вълна от съпричастност: Събраха се парите за лекуването на 8-годишната Криси България 2 мин. Вълна от съпричастност: Събраха се парите за лекуването на 8-годишната Криси  Два горящи камиона на Автомагистрала „ Тракия “ на входа на София (ВИДЕО и СНИМКИ) България 1 мин. Два горящи камиона на Автомагистрала „ Тракия “ на входа на София (ВИДЕО и СНИМКИ)  Охранител на сарая в „ Росенец “: Доган не е тук, от новините разбрах България 2 мин. Охранител на сарая в „ Росенец “: Доган не е тук, от новините разбрах  Пиян водач провокира верижна злополука на пътя сред Баня и Карлово България 1 мин. Пиян водач провокира верижна злополука на пътя сред Баня и Карлово  Хубаво време до четвъртък, след това захлаждане Тази сутрин 1 мин. Хубаво време до четвъртък, след това захлаждане  Проучване: Над 90% от чиновниците на ФАНТАСТИКО ГРУП правят оценка високо грижата на компанията за екипа Съдържание от партньори 4 мин. Проучване: Над 90% от чиновниците на ФАНТАСТИКО ГРУП правят оценка високо грижата на компанията за екипа  Вижте кои са новите водещи на „ Преди обед “ по bTV България 3 мин. Вижте кои са новите водещи на „ Преди обед “ по bTV  Продължава приемането на документи за присъединяване във вота на 27 октомври България 2 мин. Продължава приемането на документи за присъединяване във вота на 27 октомври  Вълна от съпричастност: Събраха се парите за лекуването на 8-годишната Криси България 2 мин. Вълна от съпричастност: Събраха се парите за лекуването на 8-годишната Криси  Два горящи камиона на Автомагистрала „ Тракия “ на входа на София (ВИДЕО и СНИМКИ) България 1 мин. Два горящи камиона на Автомагистрала „ Тракия “ на входа на София (ВИДЕО и СНИМКИ)  Охранител на сарая в „ Росенец “: Доган не е тук, от новините разбрах България 2 мин. Охранител на сарая в „ Росенец “: Доган не е тук, от новините разбрах  Пиян водач провокира верижна злополука на пътя сред Баня и Карлово България 1 мин. Пиян водач провокира верижна злополука на пътя сред Баня и Карлово

Инвеститорът Кирил Кирилов, който отхвърля достъпа на хората

Жилищният комплекс се намира в една от най-красивите елементи на града – в парка „ Бачиново “, идилията на хората обаче е нарушена и те назовават дома си „ първокласен затвор “.

Има ли заплаха хората да изгубят парцелите и парите си?

Засегнатите споделят, че казусът е почнал преди към два месеца.

„ Господин Кирилов предложи да ни продаде част от общите елементи на терена, върху който е издигнат комплекс „ Перун “ - за 36 000 лв.. По-късно обаче стана ясно, че той не продава частите от терена, от които ние се интересуваме, а единствено една дребна част от него “, изясни живуща в комплекса жена.

Той си резервира и правото на благосъстоятелност на пътя край блоковете. Хората са поискали да купят и пътя, само че мъжът е споделил, че не може и е обяснил, че стартира ремонт и ще се прави частен паркинг. На живеещите в комплекса е обяснено, че могат да паркират единствено против възнаграждение.

Автомобилният им достъп до постройките – да си разтовариш багажа, да получиш пералня, е неразрешен.

„ Аз съм с дребни деца на 4 години, мъжът ми е в чужбина и мен това ме затруднява. Не приказваме към този момент за това да паркираме вътре колите си, на нас ни е неразрешено да си занесем и вода “, споделя друга жена.

Хората показват, че не могат да си паркират колите на прилежащите места, както им е било дадено при закупуване на жилищата и както са ги употребили. Пожарна и кола за спешна помощ също не могат да влязат.

Живеещите в комплекса сезират съвсем всички институции, отговор досега – нямат.

Множество екипи се пробват да потушат пламъците, обхванали цялата постройка

„ Аз съм тук от самото начало. Съжалявам за неудобствата, които имат. Трябва да се направи един ремонт, само че това ще завърши напълно скоро. Всичко ще бъде наред, скърбя, че ги тормозя сега “, съобщи пред bTV вложителят Кирил Кирилов.

„ Когато във всеки дом има ремонт - има неудобства. Аз също не мога да вкарам моята кола “, уточни още той.

Кирилов съобщи, че би трябвало успокоение. Междувременно той благодари на полицията и на прокуратурата в Благоевград, които му спомагат за отбраната на неговата частна благосъстоятелност.

Очаква се ДНСК да наложат наказания на строителната компания

А хората споделят, че Кирилов им е декларирал, че като завърши всичко, те още веднъж няма да има достъп.

Омбудсманът на Благоевград Злата Ризова уточни, че ще окаже подпомагане на хората и че правото на прекосяване им е обезпечено със закон. От община Благоевград споделят, че се прави сложна инспекция по подадените сигнали и тъжби.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР